Sfat de urmat într-un grup unde nu îți cunoști interlocutorii

Am avut șansă să stau și să observ cum se comportă oamenii în diferite grupuri și în diverse situații. Îmi place să stau și să analizez ca mai apoi să acționez. Avantajul pe care îl ai când intri într-un grup nou este că nimeni nu te cunoaște și poți să îți faci o imagine nouă sau aștepți momentul potrivit pentru a le arăta că nu ești așa cum cred ei.

Nu pun preț pe ceea ce cred alții despre mine, dar când văd că se dau net superiori și se comportă cu tine de parcă nici nu ai exista, îmi pun întrebarea: oare de ce este așa de greu să te porți frumos și să îi accepți și pe ceilalți?

Când nu îî cunoști pe cei din grup, dar încerci să ,,te dai mare” cu ceea ce știi s-ar putea să te faci de râs. Am să ilustrez printr-un exemplu.

Într-o pădure se întâlnesc tot felul de animale, iepurași, caprioare, urși, păsări. Iepurașul țanțoș spune în gura mare despre noua lui descoperire că murele sunt portocalii. Toată lumea se minunează, numai ursul care știe exact cum sunt murele deoarece sunt ,,domeniul lui de specialitate”  tace și nu îl contrazice deoarece știe că nu ar ajunge nicăieri.

Sfat: Înainte de a face anumite afirmații mai bine te documentezi bine sau cel puțin cunoști ăersoanle din jurul tău.

Și nu este greu să te porți frumos cu oamenii și să cobori puțin privirea de sus, deoarece poți rata să cunoști diferite persoane de la care să ai ceva de învățat.

Dar eu mă consolez cu ceea ce a zis Mahatma Gandhi ,, Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare.”

Sper să scap cu viață!

Reclame

About Amalia

Port in mine ratiunea existentei mele...sunt ceea ce sunt...

Posted on 7 mai 2012, in Fără categorie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: